Camako tehostaa rakennuttamisen kustannusohjausta

 

 

 

Camako säästää aikaa ja resursseja yhdenmukaistamalla projektinhallinnan toimintatavat. Ohjelmisto sisältää monipuoliset ja muokattavat toiminnot projektisalkun hallintaan, projektisuunnitteluun ja kustannusten hallintaan. Kaikki projektityöhön osallistuvat saavat käyttöönsä helppokäyttöisen työkalun roolinsa mukaisesti.

Asiakas
Lakea Oy toimii kiinteistöalalla rakennuttajana, myyjänä, välittäjänä ja isännöitsijänä sekä kiinteistösijoittajana. Lakea tarjoaa vuokra-asuntoja, omistusasuntoja sekä liiketiloja. Lakea Oy on toiminut jo 45 vuotta suomalaisen asumisen kehittäjänä ja rakennuttanut Suomeen historiansa aikana yli 12 750 asuntoa. Rakennuttajayhtiöstä on kehittynyt asumisen moniosaaja, jonka toiminta on laajentunut valtakunnalliseksi.
Lakea tarjoaa kokonaisvaltaista rakennuttamispalvelua, joka sisältää projektihallinnon alusta loppuun asti. Projektin tavoitteena on aina asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukainen, käyttötarkoitukseensa hyvin sopiva ja laadukas rakennus. Rakennuttajan keskeisiä tehtäviä ovat suunnittelun ohjaus, urakoitsijan valinta sekä rakentamisen ohjaus ja valvonta. Tarvittaessa Lakea hoitaa myös rakennusaikaisen hallinnon, rahaliikenteen ja kirjanpidon. Laajimmillaan rakennuttamispalvelu sisältää koko prosessin maanhankinnasta kohteen takuutarkastuksiin.

Tarve
Selkeyttää projektien kustannusseurantaa niin, että projektipäällikkö pystyy mahdollisimman helposti suunnittelemaan ja ennustamaan projektiensa tilannetta. Oli myös tarve löytää helppokäyttöinen työkalu, jolla ylläpidetään kustannusennusteita. Yhteinen väline auttaisi myös yhdenmukaistamaan ja harmonisoimaan toimintatapoja.

Ratkaisu
Rakennuttamisen kustannusohjauksen ratkaisuksi valittiin Prohan kehittämä selainpohjainen Camako-ohjelmisto. Ohjelmistossa on monipuolinen ja asiakkaan tarpeisiin muunneltava projektin budjetointi- ja kustannusseurantatoiminnallisuus sekä kustannustietoja yli projektien kokoava projektisalkkujen toiminnallisuus. Camako liitettiin asiakkaan taloushallintaan, josta siirtyvät toteutuneet kustannukset projekteille vertailutiedoiksi.
Camako on selkeä ja helposti opittava väline, jonka avulla projektien tiedot pysyvät keskitetysti ajan tasalla ja ovat kaikkien saatavissa roolinsa mukaisesti.

Asiakaskokemus ja saavutetut hyödyt
“Voimme seurata rakennuttamisliiketoimintamme kustannuksia Camakon avulla helposti, mikä tehostaa toimintaamme ja vähentää turhaa työtä. Keskitetty ohjelmisto varmistaa myös sen, että tiedot ovat aina ajan tasalla”, kertoo Lakea Oy:n talouspäällikkö Jaakko Keto.
“Saimme Camakon käyttöömme sujuvasti ja suunnitelmien mukaan”, Jaakko Keto jatkaa.

Haluatko tutustua Camakoon tarkemmin? Ota yhteyttä!
www.proha.com/yhteystiedot
www.camako.com