Microsoft Project for the Web -ohjelmisto selkeyttää tuuli- ja aurinkovoimaprojektien hallintaa

 

 

 

 

 

Microsoftin pilviympäristöön rakennettu Project for the Web -ohjelmisto on helppokäyttöinen työväline kaikille projektiryhmän jäsenille. Prohan toimittama ratkaisu yhdenmukaistaa toimintatapoja ja mahdollistaa projektisalkun hallinnan ja sujuvan raportoinnin.

Asiakas

Neova Oy on suomalainen kansainvälisillä markkinoilla toimiva yritys. Neovan liiketoiminta edistää ammattimaista kasvattamista ja puutarhaviljelyä, houkuttelevien ja viihtyisien elinympäristöjen rakentamista sekä eläinten hyvinvointia. Neova tarjoaa yritys- ja kuluttaja-asiakkaille paikallisia polttoaineita ja kehittää tuotteita ilman ja veden puhdistukseen.

Liiketoiminta on jaettu kolmeen divisioonaan:

  • Grow & Care valmistaa kasvualustoja sekä ammattilaiskäyttöön että puutarhaviljelyyn, tuotteita kierrätykseen ja kompostointiin sekä kuiviketurvetta.
  • Fuels & Real Estate Development toimittaa asiakkailleen paikallisia polttoaineita turpeesta ja pelletistä. Divisioona hallinnoi myös yhtiön maa- ja kiinteistöomaisuutta sekä vastaa Neovan tuuli- ja aurinkovoimahankkeista.
  • New Businesses -divisioona koostuu Ventures- ja Carbons -liiketoiminnoista. Venturesin tavoitteena on luoda innovatiivisia ratkaisuja, jotka perustuvat turpeen ja muiden luonnonmateriaalien jalostamiseen kokonaan uusiksi tuotteiksi. Carbons on edelläkävijä kasvavilla ilman ja veden puhdistukseen käytettävällä aktiivihiilimarkkinoilla.

Tarve

Neovalla oli tarve uudistaa tuuli- ja aurinkovoimakehityksen projektinhallintaa. Näiden projektien suunnitteluun ja hallintaan haluttiin löytää sopiva ratkaisu, joka tarjoaisi mahdollisuuden kehitykseen mm. seuraavilla alueilla: projektisalkun hallinta, kustannusennuste, tehtävien hallinta ja raportointi. Oli myös tarve löytää helppokäyttöinen työkalu, jonka avulla voidaan yhdenmukaistaa toimintatapoja.

Ratkaisu

Ratkaisuksi valittiin Prohan toimittama Microsoftin pilviympäristöön rakennettu Project for the Web -ohjelmisto, joka edustaa uutta välinesukupolvea. Se on suunniteltu koko projektiryhmän työvälineeksi, joten sen käyttöliittymä on yksinkertainen. Näin ollen oppiminen ja käyttöönotto sujuivat nopeasti.

Käyttöönottoprojektissa muokattiin projektin tietoja, lisättiin kustannustiedot tehtäville ja siihen liittyvä aikajaksotettu raportointi. Mallipohjaista Project for the Web -sovellusta käytetään erillisessä Dataverse-ympäristössä, mikä on mahdollistanut ohjelmiston perustoimintojen laajentamisen.

Project for the Web on suunniteltu hyödyntämään pilviympäristön arkkitehtuuria ja liittymään muihin pilvipalveluihin. Ohjelmisto hyödyntää samaa Power Platform -arkkitehtuuria kuin Microsoftin Dynamics-tuotteet. Power Platform -alusta mahdollistaa toimintojen laajentamisen helposti.

Asiakaskokemus ja saavutetut hyödyt

“Ohjelmiston toiminnot muokattiin toiveidemme mukaisiksi pilottivaiheessa tehdyn perusasennuksen jälkeen. Projektisalkkumme hallinta on vaivatonta ja saamme kustannusennusteet ja raportit syntymään helposti nyt, kun Project for the Web -ohjelmisto on saatu käyttöön. Voimme suunnitella projektejamme johdonmukaisesti, mikä tehostaa liiketoimintaamme ja vähentää turhaa työtä. Ohjelmisto varmistaa myös sen, että projektiryhmä voi luottaa tietojen olevan aina ajan tasalla”, kertoo Neovan tuuli- ja aurinkovoimakehityksen projektijohtaja Lauri Alanen.

“Prohan toimittama ratkaisu ja koulutus toteutettiin meidän toiveidemme mukaisesti, sovitussa aikataulussa”, Lauri Alanen jatkaa.

”Hankkeessa saatiin todennettua pilvipalvelun joustavuus ja helppo muokattavuus, jotka olivat ICT:n näkökulmasta keskeisiä tavoitteitamme”, kertoo Neova Oy:n ICT-palvelupäällikkö Tenho Ruuska.

 

Haluatko tutustua Project for the Web -ohjelmistoon tarkemmin? Ota yhteyttä!

www.proha.com/yhteystiedot

www.proha.com/valineet/microsoft